06-526 521 42 info@burovolt.nl


'DE KRACHT VAN FUCK-UPS' is nu ook te boeken via sprekersbureau Athenas! Voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven, klik hier


De Try-out

De groep bestond uit leuke slimme mensen van mijn favoriete werkvriend Keytoe die een uurtje vrij hadden gemaakt om naar mijn verhaal te luisteren. Ik ging me vrijwillig blootstellen aan de dingen die maken dat ik zo graag met ze samenwerk, namelijk dat ze vlijmscherp zijn, superkritisch en niet doen aan bullshitten. Ik had er zin in maar scheet hem tegelijk.

Want ondanks dat ik al ik-weet-niet-hoe-vaak praatjes en presentaties heb gedaan was het voor het eerst dat ik het gevoel had dat ik in mijn onderbroek stond. Nou heb ik geleerd dat als je nerveus bent je gewoon moet voorstellen dat je publiek naakt is. Nog nooit eerder had ik het nodig gehad maar vandaag dus wel. Ik heb het ze wel even netjes gemeld, dat dan weer wel. Konden ze waarderen.

Dus. Gewapend met een setje spiekbriefjes in een kleur die bleek te matchen met mijn nagellak (merkte een van de dames op, hoe perfect, isn’t it ironic) vertelde ik het verhaal waar ik de afgelopen weken maanden aan gewerkt heb. Mijn Pleidooi voor Imperfectie. Voor echtheid in bedrijven.

Na afloop kreeg ik behalve complimenten ook een heleboel tips. Feedback is the breakfast of champions dus met stof voor een week ontbijten reed ik terug naar huis. En ondertussen draaiden mijn hersenen op volle toeren en in plaats van genieten van het moment zat ik alleen maar te kauwen op hoe het anders moest. Beter. Perfecter. Duh. Het heeft een autorit van 55 minuten geduurd voordat ik aan m’n interne handrem kon trekken. Hoewel, ik deed het niet eens zelf, 2 jongetjes deden het voor me.

Ik reed met m’n raam open onze straat in en zag ze op de stoep samen bezig. Jaar of 7 denk ik. De een droeg een brilletje, de ander had een grote bos krullen. Je kon er soep van koken, zo vies waren ze. Ze schaterden. Wat ze deden? Eén voor één roken ze aan een hele grote hoop hondenstront om vervolgens heel hard tegen elkaar ‘gadverdamme’ te roepen en in schaterlachen uit te barsten. Ik heb het ze ieder 2 keer zien doen en ik denk dat ze al een tijdje bezig waren.

Zonder dat ze het wisten trokken zij aan mijn interne handrem. Ik ga even helemaal niks typen en aanpassen en finetunen en omgooien. Ik ga een wandeling maken. Dát ga ik doen. Morgen weer een dag.

Meer blogs van Natalia lezen?


Meer zien van Natalia en DE KRACHT VAN FUCK-UPS?

Op deze site vind je video's, foto's en referenties. Ook op social media kun je me volgen. Wil je meer weten of zien? Bel me!