06-526 521 42 info@burovolt.nl


'DE KRACHT VAN FUCK-UPS' is nu ook te boeken via sprekersbureau Athenas! Voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven, klik hier


De Lezing

Ik heb het nodige geschreven: Marketing- en businessplannen, persberichten, artikelen, speeches. Copy voor campagnes, website teksten, verslagen, adviezen, een paar blogs. Schrijven hoort bij mijn vak. Maar nog nooit vond ik het zó spannend. En moeilijk.

Binnenkort word ik door coach L. een hele dag lang geregisseerd, gekneed en gedrilled, komen de punten op de i en de stiltes of nadrukken op de juiste plekken. En daarna ga ik met mijn lezing de wereld in. Wat try-outs doen bij mijn favoriete werkvrienden en vervolgens het land in, verkopen die handel en de bühne op. In mijn powerbroek, natuurlijk (zie vorige blog).

Mijn lezing is een Pleidooi voor Imperfectie©. En gaat over het nut en het belang van Imperfecties in het bedrijfsleven. Wat het erkennen en inzetten van imperfecties in relatie tot creativiteit, innovatie en communicatie bedrijven brengt aan authenticiteit en toekomstbestendigheid.

Perfectionisme werkt contraproductief en is voor angsthazen. Bange poeperds. Bedrijven die bang zijn om de controle uit handen te geven. Af te wijken van de gebaande paden. Omdat ze het altijd zo hebben gedaan. Of zich niet bewust zijn van het feit dat die houding straks hun ondergang zal zijn. Imperfectie is het nieuwe zwart en Perfectie is voor pussy’s. Ik zie de t-shirts, hippe linnen tassen en de mokken al voor me. (Note to self: Merchandise?)

En wat doe ik? Ik blijf maar schaven, finetunen, perfectioneren. Nog een keer die teksten lezen, nog een keer omgooien. Weer lezen. Toch weer anders doen. Niet grappig, niet goed genoeg, niet compleet. Want het moet perfect zijn. Ik moet het perfect doen. En iedereen moet het perfect vinden. Laaiend enthousiast zijn. De boekingen moeten door het dak gaan.

Ik fluit mezelf terug. Hardop zeg ik: De Smalen, rewind. Practise what you preach. Het is nooit af. Of compleet. Ga het maar gewoon doen en ervaren. En dat voelt goed. Maar ik heb wel een ander probleem. Want ik heb het gepresteerd om me in 3 weken tijd uit de powerbroek te vreten. Morgen maar weer een rondje hardlopen, ook dat begint gelukkig weer ergens op te lijken. En de overgebleven paaseitjes gaan de kliko in. Dat is de perfecte plek voor die krengen.

Meer blogs van Natalia lezen?


Meer zien van Natalia en DE KRACHT VAN FUCK-UPS?

Op deze site vind je video's, foto's en referenties. Ook op social media kun je me volgen. Wil je meer weten of zien? Bel me!