06-526 521 42 info@burovolt.nl


'DE KRACHT VAN FUCK-UPS' is nu ook te boeken via sprekersbureau Athenas! Voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven, klik hier


Held op sokken

Gisteravond mocht ik het podium weer op. Ik deed mijn workshop ‘De Kracht van Fuck-ups’ voor een groep van 70 gasten van @Keytoe.


Ik ben al jaren klant van Keytoe, maar inmiddels ook veel meer dan dat. Fan, vriendin, adviseur en sinds kort ook aandeelhouder. Keytoe is de enfant terrible onder de marketingbureaus. Met supergetalenteerde mensen die voor vette klanten award winning oplossingen bedenken, designen en bouwen. Die dat wat onmogelijk lijkt gewoon doen, zonder er al teveel woorden aan vuil te maken. Ze houden van een feestje daar in Maassluis en er wordt ontzettend hard gewerkt en gelachen.


Maar Keytoe is ook chaos. Met onsamenhangende business units die zo maar ineens ontstaan. Mensen die zichzelf in dienst nemen en elkaar ontslaan (huh?). Met grote Rotterdamse bekken en ego’s. Die doen wat ze zelf willen. Samen bouwen zij aan een bedrijf dat meer lijkt op een beweging dan op een organisatie. Zelfsturend, maar bij vlagen stuurloos en met onzichtbare lijntjes waar menig systemisch coach de vlekken in de nek van zou krijgen.


Ik ben blij dat ik er niet werk. Maar nog blijer dat ik er op een andere manier toch onderdeel van mag zijn. Keytoe is inspirerend, onconventioneel en mediageniek en staat inmiddels KEI.HARD. op de kaart in business Nederland. Ik hou van Keytoe.


Die held op sokken, dat ben ik. Ik deed de afsluitende talk tijdens het klantenevenement gisteren. ‘Leuk, riep ik meteen toen ze me vroegen. Voor groepen spreken gaat me makkelijk af. Maar sinds ik deze workshop geef lijkt er iets veranderd. Ik ben ZO.NERVEUS. Elke keer weer. Ondanks de uren aan voorbereiding en het feit dat ik het verhaal kan dromen. Ondanks dat ik Cedric naast me had, dé improv master en Nederlands Kampioen lullen. En ik was zo goed als ‘thuis’. Hoezo nerveus?


Ik weet het niet. Maar met klamme handjes, een totale blank en geen idee wat ik zou gaan zeggen stapte ik het podium op. Op mijn sokken. Letterlijk. Want vlak voor de bijeenkomst bleef met m’n gezellige tijgerhakken hangen in een tuintegel. Er moesten twee mannen, een schroevendraaier en een hamer aan te pas komen om dat ding eruit te krijgen. Gevolg: Hak stuk.


Dan maar zonder schoenen dus. Gelukkig had ik fatsoenlijke sokken aan. Ik ben van de zenuwen vergeten een foto te maken en pas vanmorgen dacht ik: Hé da’s eigenlijk best wel grappig. En weer een nieuwe fuck-up voor mijn collectie (die keer dat ik mijn talk deed voor 70 man en op mijn sokken op het podium stond).


Mijn publiek was geniaal. Zeven mensen sprongen zonder aarzelen op het podium met hun faalverhalen. De een nog pijnlijker dan de ander. We hebben allemaal gelachen en ik heb geleerd én een heleboel leuke mensen gesproken. Waaronder @Feike Cats, de geestelijk vader van klanthousiasme en verleuken.


Ik ga zo naar de Hema en een heleboel leuke sokken kopen. Met dank aan Feike. En mijn moeder. Zij zei altijd: ‘weg met die oude onderbroeken, je weet nooit of je in het ziekenhuis terecht komt’. Onzin vond ik het, maar gisteren snapte ik ineens wat ze bedoelde. Vanaf nu draag ik alleen nog vrolijke sokken, je weet immers nooit waar je terecht komt…

Meer blogs van Natalia lezen?


Meer zien van Natalia en DE KRACHT VAN FUCK-UPS?

Op deze site vind je video's, foto's en referenties. Ook op social media kun je me volgen. Wil je meer weten of zien? Bel me!